Köögi töötasapinnad, graniidist, marmorist, kvartskivist ja keraamikast

Granitt, komposittstein eller marmor? Hvilken benkeplate skal man velge ?

Når du vil lage et personlig hjem, spiller naturstein, tregulv og dekorativt glass en veldig stor rolle i dette. Hjemmeinnredning så vel som endring av nye trender går hånd i hånd. Kjøkkenet som er en stor investering, bør være bærekraftig over lengre tid.  Det er viktig å velge riktige benkeplater for kjøkkenet, siden en stor del av smusset faller rett på benken, noe som betyr at benkeplaten må være holdbar og enkel å vedlikeholde. Et av de beste alternativene for benkeplaten er naturstein. Benkeplater i stein er veldig vakre, men også holdbare, de tåler varme og er vanskelige å ripe.  Hvis du bestemmer deg for en benkeplate i stein, er det viktig at du er klar over steins egenskaper og forskjeller.

Granitt

Granitt er en 100% naturlig stein med en fin struktur som, takket være sine hygieniske egenskaper, er perfekt for bruk på kjøkkenet. Benkeplater i granitt er holdbare og tåler enda høyere temperaturer enn andre benkeplater. Hvis du bestemmer deg for en benkeplate i granitt, husk at lys granitt vanligvis er litt mer porøs og kan misfarges mer enn mørk granitt.

Komposittstein

Komposittstein dvs presset granitt er et godt alternativ til naturlige materialer. Komposittstein er et materiale som er produsert industrielt og omtrent 90% av dets sammensetning består av naturlige mineraler. Komposittstein kan farges ved å tilsette harpiks og fargestoffer. Komposittsteinens brede utvalg av farger gjør det mulig å lage forskjellige personlige kjøkken. Komposittstein er et veldig holdbart og hygienisk materiale som ikke er porøst. Med riktig vedlikehold holder en benkeplate i komposittstein seg ny i flere år. Komposittstein er mindre varmebestandig enn granitt og kan sprekke hvis den utsettes for direkte varme. Derfor anbefaler vi på det sterkeste at du bruker gryteunderlag. Benkeplater i komposittstein er veldig enkle å vedlikeholde, vanligvis med varmt vann og såpe.

Marmor

Marmor er en naturstein som har blitt brukt som et verdifullt materiale i tusenvis av år. Skulpturer, søyler, interiør, trapper, benkeplater og annet er produsert av den vakre og eksklusive steinen. Den som oftest brukes, er sannsynligvis Bianco Carrara, som kommer fra Italia og er et veldig populært materiale for benkeplater på kjøkken og bad i Norge. I  Estland er disse variantene også veldig populære: Nero Marquina, Dark Emperador, Crema Marfil og Verde Guatemala. I motsetning til det generelle synet om at marmor ikke passer på kjøkkenet, har vi hos FMP Design et annet syn. Du må huske at marmor er mykere enn granitt og man skal ikke bruke de skarpe knivene direkte på benken eller søle væsker, som er syrlige eller fargerike. Det er rimelig å bruke et eget skjærebrett og gryteunderlag på benken, samt vaske bort alle flekker med vaskemiddel med en gang og tørke overflaten med en myk klut eller papirhåndkle. I tillegg bør benkeplater i marmor impregneres med et spesielt middel.

Sammendrag:

Vi håper at vi har vært i stand til å hjelpe deg med å velge riktig benkeplate til ditt fremtidige kjøkken.Hvis du har spørsmål, ta gjerne kontakt med oss!

Jaga seda postitust